Rameshwaram – #Pray15Days

Rameshwaram – #Pray15Days – Stiri Crestine.ro

Pe o insulă situată în largul coastei statului Tamil Nadu din Sudul Indiei, se află templul Ramanathaswamy, al doilea loc de pelerinaj dintre cele patru situri Char Dham. Conform poemului epic hindus Ramayana, zeul Ram a înființat templul prin instalarea statuilor zeului Shiva în acel loc. Apoi, Ram s-a rugat lui Shiva ca să fie curățit de orice păcat pe care l-a comis în timpul războiului său cu regele demonilor.

Un pelerinaj la Rameshwaram nu este complet fără „scufundarea sfântă” în cele 22 cele mai importante corpuri sfinte cu apă numite teerthams. Primul și cel mai important loc de scăldat este o plajă din apropierea templului, unde se adună mulțimi uriașe de oameni pentru a se scufunda în ocean, în speranța că, la fel cum s-a rugat Ram, și păcatele lor să fie spălate.  După această baie inițială, pelerinii își iau adesea un ghid, pentru a se asigura că vizitază toate celelalte teerthams (iazuri, fântâni, etc) în ordinea corectă după ritualurile care trebuie făcute. La final, hindușii vizitează templul și se închină statuii lui Shiva, căutând din nou iertare pentru păcatele lor.

Deci, după toate aceste băi și ritualuri, se simt ei eliberați de păcate și asigurați de mântuirea lor? Pentru cei mai mulți dintre ei, acesta rămâne un lucru de care se îndoiesc. „Dacă nu am făcut ritualurile corect?” Și, „Ce se întâmplă dacă păcătuiesc din nou?” Este un ciclu nesfârșit care necesită încă o baie rituală la fiecare destinație sacră, la fiecare festival și la fiecare lună nouă… și totuși, incertitudinea nu este spălată niciodată.

Regele David a scris despre nevoia lui de a avea păcatele spălate: „Ai milă de mine, Dumnezeule, în bunătatea Ta! După îndurarea Ta cea mare, şterge fărădelegile mele! Spală-mă cu desăvârşire de nelegiuirea mea şi curăţeşte-mă de păcatul meu!” (Psalmul 51:1-2) Vestea bună este că sacrificiul final al lui Hristos a distrus puterea păcatului, „Căci printr-o singură jertfă El a făcut desăvârşiţi pentru totdeauna pe cei ce sunt sfinţiţi.” (Evrei 10:14)

Ne rugăm:

  • Pentru hindușii care sunt deja conștienți de păcat și care caută pe cineva, cine să îi spele de păcatul lor. (1 Ioan 1:7)
  • Pentru hindușii care nu sunt convinși că ar avea vreun păcat care să trebuiască spălat – ca Duhul Sfânt să îi convingă și ca ei să Îl întâlnească pe Isus și să se întoarcă la El.
  • Pentru hindușii de pretutindeni – ca să descopere că pot experimenta și ei bunătatea și dragostea Dumnezeului nostru salvator. (Tit 3:5-6)

Articol preluat de la Stiri Crestine.ro

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale