Răpită și violată 53 de zile, o mamă cu fiica alături povestește ce a făcut-o să reziste și să scape

Răpită și violată 53 de zile, o mamă cu fiica alături povestește ce a făcut-o să reziste și să scape

Tragedia de la Caracal și numeroasele cazuri de răpiri mediatizate odată cu aceasta ridică tot mai multe întrebări asupra protecției femeilor și copiilor într-o lume care se dorește a fi prosperă și sigură. Un caz dramatic de peste ocean poate fi atât lecție de viață cât și model sau încurajare pentru femeile care trec prin răpiri, violuri sau alte cruzimi de acest fel.

Este vorba de coșmarul trăit de o profesoară din Minnesota și de fiica ei în anii ‘80 și care face subiectul filmului „Abducted” („Răpite”) ce a avut premiera sâmbătă la postul de televiziune Lifetime.

Pe data de 16 mai 1980, Mary Stauffer (36 de ani) împreună cu fiica ei Beth (8 ani) ieșeau de la un salon de înfrumusețare când au fost răpite sub amenințarea unei arme și închise în portbagajul unei mașini.

Răpitorul s-a dovedit a fi un elev căruia Mary îi fusese profesoară de algebră în clasa a noua, Ming Sen Shiue, și care de-a lungul anilor devenise tot mai obsedat de ea.

Mary Stauffer a declarat pentru Fox News că la început nu a realizat că Shiue, în vârstă de 29 de ani la acel moment era un fost elev.

„Nu mai predasem de peste 15 ani”, a explicat profesoara.

Se afla la salon împreună cu fiica ei pentru a se pregăti de plecarea într-o excursie în Filipine.

„Când am ieșit din salonul de înfrumusețare și am mers la mașină să o descui, a apărut acest om cu o armă. Nu, nu l-am recunoscut. Chiar nu realizam în acel moment cine era sau ce dorea, în afară de faptul că ținea o armă îndreptată spre fiica mea, ceea ce era destul de înspăimântător pentru mine”.

Mama și fiica au crezut că Shiue voia să le jefuiască mașina, dar de fapt voia mult mai mult.

I-a cerut doamnei Stauffer să conducă mașina până într-un loc retras, unde a legat-o împreună cu fiica ei și le-a aruncat în portbagaj. Pentru că plângeau foarte tare, Shiue le-a acoperit gura cu bandă adezivă. Între timp, Stauffer a reușit să-și dezlege parțial fiica, iar răpitorul a realizat și amenința că le omoară pe amândouă.

În acel moment doi copii au observat agitația. Un băiețel de 6 ani, Jason Wilkman, s-a apropiat de portbagaj și le-a văzut pe cele două. Atunci Shiue l-a aruncat și pe el în portbagaj și a continuat să conducă. La următoarea oprire, atacatorul l-a lovit fatal pe băiat la cap cu o tijă metalică și a abandonat cadavrul în pădure.

Mama și fiica au fost duse în casa lui Shiue încătușate și încuiate într-o debara. Mary Stauffer a fost violată în fiecare din cele 53 de zile cât a fost captivă împreună cu fiica ei în casa ororilor. Shiue filma violurile. Beth povestește că atunci când mama ei era luată din debara pentru a fi violată ea nu știa nimic. Răpitorul amenința mereu că le va ucide dacă încearcă să fugă.

„Ne amenința, dar în realitate scopul său nu era să ne ucidă. Era obsedat de mama și voia să rămânem cu el, ăsta era țelul său final”.

Mary Stauffer a spus că în cele 53 de zile de tortură și captivitate credința a ținut-o în viață. Ea și Beth s-au rugat zilnic și au vorbit despre scrierile biblice.

„Știam că trebuie să avem încredere în Dumnezeu. Simțeam că suntem într-o situație lipsită de speranță, dar a trebuit să schimbăm acel sentiment în credința că Dumnezeu este cu noi așa cum ne-a promis și nu ne va abandona. Nu aveam nicio certitudine că vom ieși în viață de acolo. Știam asta, dar știam și că El nu ne va părăsi. Va fi cu noi, indiferent ce se va întâmpla. Trebuia să credem asta. Trebuia să lăsăm această credință să fie peste ceea ce simțeam”.

300 de polițiști și voluntari au fost implicați în căutarea lor. Soțul doamnei Stauffer a fost inițial unul dintre suspecți, până să treacă testul detectorului de minciuni.

Între timp răpitorul devenise mai puțin strict. În cea de a zecea zi le dădea voie celor două să facă duș (tot legate împreună). De asemenea, Shiue i-a adus fetiței un televizor alb-negru și unele jocuri.

„Cred că probabil a sperat ca noi să devenim familia lui, să uităm de familia noastră și să fim doar ale lui”, a spus Stauffer.

Coșmarul avea să se termine pe 7 iulie când Mary, încă încătușată cu fiica ei, și-a amintit cum obișnuia tatăl ei să scoată șuruburile balamalelor de la ușă. A reușit în acest fel să scoată ușa din balamale cât timp era plecat la lucru Shiue.

Mary evocă faptul că în momentul în care a reușit să scoată ușa, fiica ei s-a panicat.

„Beth s-a panicat pe loc. A spus «Mama nu fă asta. Mami, știi ce a zis. Dacă ne prinde că evadăm ne omoară. Mai bine să așteptăm poliția»”.

„Atunci am făcut un lucru mai puțin bun în ochii unui copil de 8 ani”, a continuat Stauffer. „I-am dat o palmă peste față pentru că… se panicase. Era complet panicată. Am zis «Trebuie să o aduc la realitate»”.

„M-am așezat lângă ea și i-am zis: Ascultă Beth. Dacă Dumnezeu ne-a oferit șansa de a scăpa trebuie să profităm de ea. Sigur că e periculos. Dacă Ming vine acasă și ne găsește, ne va ucide. Știm asta, dar dacă asta e voia lui Dumnezeu va avea grijă de noi. Nu pot lupta împotriva ta. Trebuie să lucrăm împreună”.

Mama și fiica au reușit să scape și să alerteze poliția. Shue Ming a fost condamnat la 30 de ani de închisoare pentru răpire și încă 40 de ani pentru uciderea băiețelului Wilkman.

Mary spune că ea și fiica ei au fost determinate să-și continue viața fără să fie afectate de acele zile și credința lor a devenit mai puternică.

„Există viață după tragedie”, a spus Mary. „O tragedie nu trebuie să ne definească viețile. Putem merge mai departe. Dumnezeu a fost atât de bun cu noi. Am fost în stare să ne continuăm misiunea și viața împreună cu familia. Am avut o viață frumoasă chiar și după răpire”, a spus doamna Stauffer.

Alyson Hannigan interpretează rolul mamei în filmul „Abducted”.

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale