Israelul a mai ucis un comandant al Jihadului Islamic

Israelul a mai ucis un comandant al Jihadului Islamic

Israelul a anunţat joi că a ucis un comandant al grupării Jihad Islamic în timpul unui atac asupra unei case din Fâşia Gaza, în noaptea de miercuri spre joi, în urma căruia au fost ucişi opt membri ai aceleiaşi familii, potrivit unor responsabili palestinieni, informează AFP, potrivit agerpres.

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, Avichay Adraee, a precizat că Rasmi Abou Malhous a fost ucis într-un raid asupra Deir al Balah, în centrul Fâşiei Gaza, înainte de intrarea în vigoare a unui armistiţiu, joi dimineaţa.

Anterior, Ministerul Sănătăţii din enclava palestiniană a anunţat că opt membri ai aceleiaşi familii au fost ucişi într-un atac israelian în casa lor.

Armata israeliană acuză Jihadul Islamic în special de faptul că foloseşte scuturi umane pentru a se apăra de atacuri, însă nu a ţintit de data aceasta Hamas, mişcare islamistă care controlează Gaza.

Hamas şi Israel au dus trei războaie în enclavă, începând din 2008. Însă această grupare, spre deosebire de Jihadul Islamic, a aprobat un armistiţiu negociat cu medierea ONU, a Egiptului, ţară ce se învecinează cu Gaza, şi a Qatarului, emirat din Golf ce întreţine relaţii atât cu Gaza, cât şi cu Israelul.

Articol preluat de la Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale