„Ratificarea Convenției de la Istanbul” la Chișinău, Republica Moldova

„Ratificarea Convenției de la Istanbul” la Chișinău, Republica Moldova – Stiri Crestine.ro

Ratificarea Convenției de la Instanbul este unul din subiectele de actualitate pe agenda publică. Acest instrument al Consiliului Europei este conceput pentru a combate violența în familie și violența împotriva femeilor. Însă în ciuda obiectivelor bine intenționate, Convenția conține și o serie de prevederi care stârnesc îngrijorare.

Obiectivul Convenției este toleranţa zero față de violenţa în familie. În timp, tratatul își propune să schimbe şi mentalitatea cetăţenilor, astfel ca să fie creată o societate fără violenţă. Odată ratificată, Convenţia de la Istanbul va obliga autorităţile Republicii Moldova să ofere adăposturi victimelor violenţei în familie. La fel, statul se obligă să creeze o linie fierbinte care va activa nonstop, să asigure asistenţa psihologică şi juridică a victimelor, dar şi alte aspecte despre necesitatea cărora societatea civilă a vorbit public în repetate rânduri.

Convenţia de la Istanbul (CLICK pentru PDF) este un document de cel mai înalt nivel în Uniunea Europeană, referitor la prevenirea, investigarea și pedepsirea actelor de violență împotriva femeilor și a violenței domestice. Republica Moldova este cel de-al 44-lea stat semnatar al tratatului.

Dar cu toate acestea, pe lângă drepturile femeilor, Convenția promovează noua ideologie de gen (gender ideologi), un concept tot mai agresiv promovat de cercurile ultra progresiste și liberale. În acest context, Academia pentru Integritate în Conducere, fondată de Valeriu Ghilețchi, organizează sâmbătă, 23 noiembrie, o Masă Rotundă cu tema: „Ratificarea Convenției de la Istanbul”.

Pe agenda evenimentului se pun în dezbatere riscurile adoptării acestui instrument juridic, dar și soluțiile alternative care ar reduce violența din familie fără implementarea noua ideologie de gen. Pentru că orice tentativă de a prezenta punctele de vedere conservatoare și bazate pe valorile creștine, sunt ușor catalogate ca discursuri instigatoare la ură, ne propunem să abordăm și inițiativa de criminalizare a prejudecăților și discursului de ură.

Discuția este organizată cu suportul financiar din partea European Political Christian Movement. Evenimentul va fi organizat la Hotelul Jolly Alon din Chișinău, Sala Orion (str. Maria Cibotari, 37).

Pentru mai multe detalii, urmăriți evenimentul pe pagina Academiei pentru Integritate în Conducere AICI!

 

 

Articol preluat de la Stiri Crestine.ro

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale