Siria a ripostat la ‘ploaia de rachete’ trase de Israel asupra Damascului

Apărarea antiaeriană siriană a ripostat la un „puternic atac” al aviaţiei israeliene şi a doborât mai multe rachete israeliene în apropiere de Damasc, a informat miercuri agenţia oficială de presă Sana, preluată de France Presse, potrivit agerpres.

La ora locală 01:20 (23:20 GMT), „avioane de război israeliene au lansat un număr de rachete în apropiere de Damasc. Apărarea noastră antiaeriană a răspuns la acest puternic atac, a interceptat rachete ostile şi a fost în măsură să distrugă cea mai mare parte” a acestor rachete, a transmis Sana, citând o sursă militară.

Atacul a avut loc la sud de Damasc, potrivit aceleiaşi surse.

Un corespondent AFP la Damasc a auzit mai multe explozii puternice.

Incidentul survine la o zi după bombardamente efectuate de Israel în Siria în apropiere de Damasc, „ca răspuns la tiruri de rachete venite din această ţară aflată în război”, a declarat un ONG, în timp ce media de stat au relatat despre „explozii” auzite lângă aeroportul capitalei.

De la începutul conflictului sirian în 2011, Israelul a efectuat mai multe raiduri în Siria împotriva regimului de la Damasc, dar şi a aliaţilor săi, Iranul şi Hezbollahul libanez, inamici ai statului israelian.

Declanşat de reprimarea unor manifestaţii de către puterea lui Bashar al-Assad, conflictul din Siria a devenit mai complex odată cu implicarea puterilor străine. El a făcut peste 370.000 de morţi şi milioane de persoane strămutate şi refugiaţi.

Articol preluat de la Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale