Istoria misiunii „Hristos pentru toate națiunile” înființată de Reinhard Bonnke

Istoria misiunii „Hristos pentru toate națiunile” înființată de Reinhard Bonnke – Stiri Crestine.ro

Africa – un continent spălat în sângele lui Isus Hristos. Aceasta a fost viziunea pe care Dumnezeu i-a oferit-o evanghelistului Reinhard Bonnke în urmă cu mai bine de 40 de ani.

Reinhard Bonnke și-a sfârșit alergarea pe acest pământ pe data de 7 decembrie 2019 la vârsta de 79 de ani. Serviciul memorial va avea loc sâmbătă 4 ianuarie 2020 la Biserica Faith Assembly of God, Orlando, Florida, SUA. Serviciul se va transmite live în limba engleză la ora 18:00, ora României.

Mai jos, puteți citi istoria celor 4 decenii în care Reinhard Bonnke a predicat Evanghelia pe tot continentul african și nu numai.

2019 – până în prezent

Daniel Kolenda este președinte al CfaN (Christ for all Nations, trad. Hristos pentru toate națiunile). Sub conducerea sa, CfaN nu doar că se concentrează asupra predicării Evangheliei, ci se angajează să se folosească la capacități maxime de toate tehnologiile existente și de oportunitățile pe care Dumnezeu le pune la dispoziție pentru marea cauză a câștigării cât mai multor suflete.

După câțiva ani extraordinari în care Dumnezeu a mântuit, vindecat și izbăvit suflete, și a turnat din Duhul Său cel Sfânt, echipa CfaN se extinde în mai multe țări din Africa pentru a răspunde solicitărilor după ajutor din partea bisericilor.

Care este „secretul” care face ca misiunea CfaN să funcționeze atât de bine? Cele mai mari campanii de evanghelizare din Africa sunt planificate strategic cu multe luni înainte și se desfășoară în strânsă cooperare cu bisericile locale. Misiunea CfaN este sprijinită de o gamă largă de biserici creștine și confesiuni, inclusiv biserici luterane, anglicane, baptiste, prezbiteriene, metodiste, penticostale, carismatice, ș.a.

2000 – 2019

Până în ianuarie 2019, CfaN a organizat:

  • 429 mari campanii de evanghelizare
  • în 400 de orașe
  • în 91 de țări din întreaga lume
  • cu 78.595.254 de decizii pentru Isus Hristos, documentate cu ajutorul înregistrării unui cartonaș de decizie pesonală

2007 – Începe următoarea generație

În anul 2007, un tânăr evanghelist s-a alăturat și a început să predice alături de Reinhard Bonnke la unele dintre campaniile CfaN. Reinhard a declarat atunci: „L-am văzut pe acest tânăr predicând și am știut că are inima unui evanghelist.” Tânărul, Daniel Kolenda, a continuat să predice la campanii și în anii următori a început să preia un rol tot mai central, până când Reinhard a decis să lase o parte din campanii în întregime sub coordonarea lui Daniel Kolenda. Aceleași mulțimi uriașe de oameni au participat la aceste întâlniri și salvarea de suflete a continuat.

 

Decada a 4-a

2004 – Seria de filme Full Flame

În această serie unică de opt filme, evanghelistul Reinhard Bonnke dezvăluie principiile remarcabile care i-au revoluționat viața și slujirea. Fiecare film inspiră audiența, lăsând-o cu impresia încurajatoare: „Și eu pot să fac la fel! Acum știu că promisiunile lui Dumnezeu sunt la fel de valabile și pentru mine, cum sunt pentru Reinhard Bonnke sau oricine altcineva!”

2003 – Anul unei recolte duble

În anul 2003, CfaN și-a mărit eforturile evanghelice, organizând un număr aproape dublu de campanii de evanghelizare în Nigeria. Acela a fost anul unei „duble recolte”!

Zece revărsări ale iubirii și harului lui Dumnezeu au cuprins națiunea, în timp ce 7,5 milioane de suflete au acceptat puterea mântuitoare a lui Isus Hristos. Dumnezeu și-a demonstrat cu putere virtutea Sa vindecătoare, eliberare și ungere unificatoare între biserici. CfaN a înregistrat în acel an, un număr de 7.551.987 de suflete salvate.

2000 – Peste 1.6 milioane de oameni au fost prezenți la întâlnirea din ultima seară

Aproximativ 200.000 de consilieri pregătiți au înmânat un număr de 3,9 milioane de pliante intitulate „Acum că ești mântuit” și au strâns 3,4 milioane de cartonașe de decizie personală completate.

În aceeași peroadă cu campania de evanghelizare, a avut loc și o conferință pe stadionul național din Lagos. La conferință au fost prezenți în jur de 80.000 de pastori, evangheliști și slujitori implicați în lucrarea bisericească.

Campania din Ibadan din anul 2001 – cu 3,9 milioane de vizitatori pe parcursul a cinci zile, cu 1,3 milioane prezenți în ultima seară a campaniei și 2,65 de milioane de cartonașe de decizie personală completate – a fost a doua cea mai mare campanie CfaN.

2000 – Anul Campaniei Mileniului

Aproximativ 6 milioane de oameni au participat la campania care a ținut șase zile în Lagos, Nigeria, al 8-lea cel mai mare oraș din lume. La ultima întâlnire din cadrul campaniei, pe 12 noiembrie 2000, au fost prezenți 1,6 milioane de oameni. A fost ca și cum ai privi o imensă mare de oameni. A fost cea mai mare mulțime strânsă în istoria CfaN.

La sfârșitul lunii aprilie 2000, Reinhard Bonnke a predicat înaintea a 210.000 de oameni în Jartoum, capitala Sudanului, o țară guvernată de musulmani. În timpul campaniei de șase zile, peste 130.000 de oameni, majoritatea musulmani, au luat decizia de a-L urma pe Hristos.

De când CfaN a revenit în Nigeria în anul 1999, au exitat peste 100 de campanii de evanghelizare. La prima campanie din Benin City, 500.000 de peroane au participat la o singură întâlnire iar pe parcursul celor șase zile, s-au putut număra 2 milioane de participanți. Campania a fost urmată de altele în Port Harcourt, Calabar și Aba. Numai în aceste patru campanii, 4 milioane de oameni au decis să Îl urmeze pe Hristos.

1999 – Aniversarea de 25 de ani

La exact 25 de ani după lansarea misiunii CfaN în 6 decembrie 1974, în timpul Cruciadei Evangheliei din Port Harcourt, Nigeria, 525.000 de oameni au participat la un singur serviciu! În cele șase zile, din 7 până în 12 decembrie 1999, 2,1 milioane de oameni au fost prezenți la întâlniri și peste 1,1 milioane l-au acceptat pe Isus ca Mântuitor personal. A fost cu adevărat o aniversare răsunătoare!

1999 – Începutul recoltei lucrării din Nigeria

În noiembrie 1999, a fost ca și cum Dumnezeu ar produce schimbări cu o viteză tot mai mare. Din cauza situației politice, încă de la începutul anilor 1990, toată activitatea misionară din Nigeria fusese interzisă.

Când puterea politică s-a schimbat și evanghelizarea a fost iarăși permisă, Reinhard Bonnke și echipa sa au început să planifice imediat o serie de campanii în Nigeria – unde trăia aproape un sfert din populația Africii – cu dorința de a compensa pentru cei opt ani în care țara le-a fost închisă.

1987 – 1999

În acești 13 ani, peste 42 de milioane de oameni au participat la marile campanii de evanghelizare ale CfaN. Zece milioane dintre ei au decis să Îl urmeze pe Hristos și au fost incluși în programele bisericilor locale pentru noii convertiți.

Mântuirea unui continent a devenit realitate – „Nu prin putere, nici prin tărie, ci prin Duhul Meu, zice Domnul oștirilor”.

Decada a 3-a

1994 – De la minus la plus

În 1992, Dumnezeu i-a încredințat lui Reinhard Bonnke încă o sarcină – să ajungă cu Evanghelia și în alte părți ale lumii. Acela a fost startul proiectului „De la minus la plus”, al cărui obiectiv era ca Evanghelia să ajungă la oamenii, care nu mergeau la biserică, din lumea occidentală, prin intermediul unei broșuri misionare, care era livrată prin poștă chiar în casele lor.

În total, 93 de milioane de astfel de broșuri au fost tipărite în întreaga lume până acum.

Broșura după convertire

1991 – Acum că ești mântuit

O parte integrantă a fiecărei campanii, este activitatea de direcționare. Oamenii care au acceptat Evanghelia, trebuie să aibă oportunitatea să crească în viața lor nouă de credință. De accea, fiecrărui respondent i se oferă broșura „Acum că ești mântuit”. Această broșură are scopul de a pune fiecare nou credincios în legătură cu una din bisericile locale implicate în campanie, astfel încât acesta să poată găsi o casă spirituală.

1990 – Sub cerul deschis

În decursul anilor 1980, echipa CfaN s-a mutat treptat din Africa de Sud înspre nordul continentului. Unele din întâlniri păreau să explodeze ca mărime. Reinhard Bonnke a renunțat la predicarea în corturi, și de atunci cele mai multe campanii au avut loc în are liber în locuri foarte mari.

1987 – Conferințele Euro-Fire

Lucrarea puternică a lui Dumnezeu în Africa a inspirat credința pentru o reînnoire spirituală în Europa. CfaN a început, sub călăuzirea Duhului Sfânt să organizeze și conferințe în Europa, scopul fiind motivarea creștinilor din lumea occidentală pentru evanghelizare. Prima conferință „Euro-Fire” a avut loc la Frankfurt în anul 1987; un an mai târziu, locul conferinței a fost Birmingham, Anglia, mutându-se la Lisabona, capitala Portugaliei, în 1990.

1986 – Conferința de Foc din Harare

Această primă conferință a avut loc în Harare, Zimbabwe și peste 4.000 de delegați din 41 de state au luat parte la evenimentul ce a durat o săptămână. În spatele scenei, un glob uriaș cu un banner, le-a amintit oamenilor de ce se aflau acolo și care era viziunea CfaN:

„Africa va fi mântuită!”

A doua decadă

1984 – Marele cort

Curând „Cortul Galben” a devenit, de asemenea, prea mic pentru masele de oameni care au participat la întâlniri. În următorii ani, a devenit din ce în ce mai evident că era nevoie de un cort și mai mare, întrucât Domnul a extins viziunea CfaN și mai departe: „Ziua secerei a trecut. Acum este timpul combinei agricole.”

1978 – Cortul galben

Vremea rea era adesea o piedică pentru întâlnirile CfaN. Începând cu anul 1974, Reinhard Bonnke și echipa sa au ținut evanghelizări în sudul Africii într-un cort mic, care oferea adăpost numai pentru 800 de persoane. Însă el nu era suficient de mare pentru numărul de oameni care doreau să participe. CfaN avea nevoie de un cort mai mare – suficient de mare încât să intre 10.000 de oameni sub el.

1974 – Africa va fi mântuită!

Reinhard s-a mutat la Johannesburg, Africa de Sud, în anul 1974 pentru a se concentra asupra evanghelizării. Într-o zi, în timp ce conducea pe lângă o fermă mare, abandonată, a auzit cum Duhul Sfânt i-a spus: „Acesta este noul tău sediu.”

Fără să aibă nici un ban în mână, Reinhard s-a dus și le-a făcut proprietarilor o ofertă. Ei au acceptat-o, și Reinhard a primit curând destui bani pentru a putea încheia afacerea. Ferma renovată a devenit noul sediu al CfaN.

Acolo în Witfield, Africa de Sud, a fost fondată asociația Hristos pentru toate națiunile (CfaN) în decembrie 1974.

Prima decadă

1974 – Începutul

CfaN a fost fondată de evanghelistul Reinhard Bonnke în anul 1974 după ce a lucrat mai mulți ani ca misionar obișnuit în Africa. Dorința lui arzătoare de a vedea cum Dumnezeu mântuiește națiunile de pe acel continent, a apărut după ce a avut o serie de viziuni în care a văzut continentul african spălat în sângele lui Hristos și a auzit vocea Duhului Sfânt, care i-a șoptit din nou și din nou: „Africa va fi mântuită!” Acest lucru l-a determinat să pășească prin credință și să înceapă împreună cu o echipă foarte mică această slujire evanghelistică în Africa – „din Cape Town până la Cairo”.

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale