Mărturii despre viața și pasiunea lui Reinhard Bonnke

Mărturii despre viața și pasiunea lui Reinhard Bonnke – Stiri Crestine.ro

„Vreau ca buzele mele să predice Evanghelia eternă, iar mâinile mele să lucreze la construirea Împărăției Tale eterne – pentru gloria Tatălui”, acesta a fost motto-ul vieții evanghelistului Reinhard Bonnke.

Deși sună global, inima lui a aparținut continentului African. Datorită minunilor trăite în Cruciadele de Evanghelizare masive desfășurare în Africa este cunoscut și apreciat ca evanghelistul nr. 1 în toată lumea. În România a fost o singură dată, iar aceasta a lăsat amprente în viața a sute de români care și-au împărtășit amintirile cu el.

„Un deosebit om al lui Dumnezeu – a plecat astăzi dintre noi în lumea cea perfectă, la vârsta de 79 de ani! El a influențat în mod nemijlocit 75 de milioane de oameni să ia decizia de a-L urma pe Isus. Am avut privilegiul de a-l întâlni în mod personal în repetate rânduri și am beneficiat de rugăciunea sa punându-și mâinile peste mine. Este responsabilitatea noastră să-i împărtășim pasiunea de a mobiliza credincioșii pentru a duce Evanghelia dincolo de orice hotar, prin puterea Duhului Sfânt!”, a declarat pastorul Bisericii Penticostale „Filadelfia” din Chișinău, Doru Cârdei.

„Reinhard Bonnke s-a dus azi la Cel pe care l-a iubit și predicat. Moștenirea lăsată de el este incomensurabilă”, susține pastorul Bisericii „Adoram” Arad, Cristian Galea.

În românia a fost o singură dată, în perioada 8-10 septembrie 2006, unde timp de trei seri, pe cel mai mare stadion din Vestul României, la Timișoara a împărtășit Vestea Bună cu mii de români din toată țara.

„Numit „Billy Graham” al secolului XXI Evanghelistul penticostal Reinhard Bonnke astăzi a plecat acasă la Domnul. Pentru mine acest om al lui Dumnezeu a fost cel mai mare model de evanghelist. Predicile și modul lui de viață mi-au fost o mare încurajare și sursă de inspirație! Când am ajuns în anul I la Institutul Teologic Penticostal din București în anul 2005 unii mi-au spus că îl copiez pe Bonnke. Atunci am auzit prima dată despre el și după ce i-am ascultat prima predică am spus: „Defapt, eu și cu el predicăm la fel!” În vara lui 2006 l-am văzut prima dată în carne și oase în Timișoara pe stadionul Dan Paltinisan unde au fost prezenți peste 25.000 de oameni. A fost cel mai mare eveniment creștin la care am participat vreodată în România. Atunci, pentru că făceam parte din staff, s-a rugat pentru mine și a rostit o profeție. I-am dat un mic cadou: un borcan cu miere de albine, chiar din stupina proprie. Pentru mine a fost o mare onoare să am acea întâlnire cu el.
La începutul lui octombrie, în biserica Times Square din New York, am întâlnit un evanghelist german în vârstă de 84 de ani care mi-a spus: ,,Cunosc bine familia Bonnke. Reinhard, înainte de finalul acestui an, va muri!” Am fost marcat de ce mi-a zis și astăzi am văzut vestea despre Reinhard pe pagina Facebook CfaN. Bonnke va rămâne ca o mare emblemă a penticostalismului secolului XXI. Viziunea lui a fost ca Africa să fie spalată în sângele lui Isus.
Într-o zi, mărturisește el, pe când slujea ca misionar în Lesotho avea o problemă financiară și în timp ce mergea pe stradă Duhul Sfânt i-a spus: ,,Bonnke, vreau să îți dau 1.000.000$ pentru misiune! El s-a oprit în loc și cât a putut de tare a strigat: „Dumnezeule, nu vreau un milion de dolari pentru misiune, vreau 1.000.000 DE SUFLETE PENTRU TINE!” A refuzat Milionul de Dolari pentru Milionul de Suflete! În 2001 Dumnezeu i-a dat peste 1 MILION de suflete la cruciada de evanghelizare din Lagos, Nigeria. Prin misiunea pe care a făcut-o, a condus la HRISTOS peste 78 De MILIOANE de suflete”, împărtășește pe pagina personală fondatorul Holly Fire Ministries, Florin Pop.

Fiu de pastor, Reinhard Bonnke și-a predat viața lui Hristos la vârsta de nouă ani și încă înainte de adolescență și-a cunoscut chemarea de a merge pe câmpul de misiune african. A urmat Colegiul Biblic din Țara Galilor și mai apoi a păstorit o biserică din Germania, după care el și soția sa Anne au plecat ca misionari în Africa.

Bonnke a început să organizeze evanghelizări într-un cort în care încăpeau 800 de persoane, dar pe măsură ce tot mai mulți oameni au început să vină la evanghelizări, a avut nevoie de corturi tot mai mari. În 1984 a comandat construcția celei mai mari structuri mobile din lume: un cort cu capacitatea de a adăposti 34.000 de oameni. Curând, prezența la evanghelizările sale a depășit chiar și capacitatea acestei structuri uriașe, iar Bonnke a început să își țină Cruciadele de Evanghelizare în aer liber, unde erau prezenți peste 150.000 de oameni. De atunci, el a organizat întruniri pe tot continentul african folosind sisteme de sonorizare puternice, care puteau fi auzite pe o rază de mai mulți kilometri, la care au participat până la 1.600.000 de persoane la o singură întrunire.

Sunt deja peste 50 de ani de când Reinhard Bonnke a fondat misiunea internațională Hristos pentru toate națiunile (engl. Christ for all Nations – CfaN), care are în prezent birouri în Statele Unite, Canada, Germania, Marea Britanie, Nigeria, Africa de Sud și Vest, Singapore, Australia și Hong Kong.

Reinhard Bonnke este cunoscut ca un om cu o pasiune arzătoare pentru Evanghelie, o viziune pentru Africa și un mesaj pentru întreaga lume.

„Nu am făcut nimic singur. Dumnezeu m-a chemat și mi-a fost pilotul. Duhul sfânt a fost mângâietorul, ghidul și

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale