Părinți creștini și musulmani se unesc pentru a protesta împotriva noii programe de învățământ LGBT din New Jersey

Părinți creștini și musulmani se unesc pentru a protesta împotriva noii programe de învățământ LGBT din New Jersey – Stiri Crestine.ro

Săptămâna trecută, părinți creștini și musulmani au protestat împotriva noii programe de învățământ LGBT, un nou ordin dat de statul din New Jersey la o ședință de consiliu, care a avut ca scop principal încercarea de a convinge școlile publice din aceasta regiune, să predea copiilor istoria LGBT.

Nouă programă de învățământ a fost semnată anul trecut de guvernatorul democrat Phil Murphy. Proiectul de lege, care va intră în vigoare în această toamnă, cere tuturor elevilor de școală gimnazială și liceu să studieze istoria persoanelor LGBT din S.U.A.

Criticii sunt îngrijorați de faptul că programa școlară va îndoctrina copiii în legătura cu problemele de sexualitate, transmite CBN News.
„Respectăm, iubim și tolerăm pe toți la fel, întrucât toți suntem creația lui Dumnezeu”, a spus Episcopul Thomas Nashed din Biserica St. George și St. Shenouda. „Datoria principala a școlii este de a-i educa pe copii, nu de a-i forța să aibă „educație sexuală”, punând accent pe o singura orientare sexuală (LGBTQ), prin asta, furându-le inocența … este dreptul părinților și doar ei pot să-și învețe copiii astfel de probleme.”

Victoria Jakelsky, directorul de stat al unui grup numit Protect Your Children, a afirmat, spunând că statul pune presiune, utilizându-se de o „agendă radicală” care „atacă drepturile constituționale ale părinților”.

În cadrul ședinței consiliului de administrație, mulți dintre cei care se află în categoria LGBTQ au declarat, de asemenea, că le sunt încălcate drepturile primului amendament. Gerald Lyons, care este homosexual, nu a fost de acord cu protestatarii și a citit primul amendament cu voce tare în fața consiliului, potrivit NJ.

„Aceste programe de învățământ LGBT oferă expunere la diferențele din comunitatea noastră, ele pot atrage păreri care duc la acțiuni pline de ură, permițând elevilor să învețe că, deși pot fi diferiți față de ei, se aseamănă mai mult decât cred.” a spus Lyons.

Garden State Equality a reușit să introducă programa în câteva școli, iar în prezent este testat în alte 12 unități de învățământ fiind în curând pus în aplicare în toate școlile.
„A spune tinerilor noștri că această comunitate nu există ar însemna să-i mințim, nu încurajăm sau nu îndoctrinăm tinerii despre viața privată a oricărei persoane sau oricărei comunități … Programul care include LGBT reduce rata de intimidare și hărțuire în școli, îmbunătățește prezența și rezultatele academice” a spus John Oliveria, purtătorul de cuvânt al Garden State Equality.

În anul 2019, Colorado și Illinois au aprobat legi similare cu cea din New Jersey; Legea din Colorado a inclus finanțarea pentru anul școlar 2019-2020 pentru persoanele LGBT; În orașul Illinois urmează să între în vigoare aceasta lege pe 1 iulie. New York a implementat propria programa în toamna anului trecut. Șase state: Texas, Oklahoma, Louisiana, Mississippi, Alabama și Carolina de Sud interzic profesorilor orice discuții referitoare la problemele LGBT.

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale