Viktor Orban: Ungaria a fost reorganizată într-un ‘stat democrat creştin unic’ şi este capabilă să fie independentă

Viktor Orban: Ungaria a fost reorganizată într-un ‘stat democrat creştin unic’ şi este capabilă să fie independentă

Ungaria a creat un stat democrat creştin, menţinând principiile democratice, dar respingând liberalismul, a declarat premierul Viktor Orban la Universitatea de Vară „Tusvanyos” de la Băile Tuşnad, subliniind că naţiunea ungară este capabilă să fie independentă, relatează agenţia MTI, potrivit mediafax.

Ungaria a fost reorganizată într-un „stat democrat creştin unic”. „Toate democraţiile sunt prin natură liberale, iar creştin-democraţia trebuie să fie, de asemenea, liberală. Dar democraţia liberală a fost viabilă atât timp cât a avut un efect pozitiv asupra omenirii”, prin garantarea libertăţilor personale şi a proprietăţii private. „Însă de când a început să rupă legăturile dintre oameni şi realităţile vieţii, de când a început să pună sub semnul întrebării identitatea de gen, să devalorizeze identitatea religioasă şi să considereze redundantă afilierea naţională, conţinutul (democraţiei liberale -n.red.) s-a schimbat radical. Acesta este spiritul ultimilor 20-30 de ani în Europa”, a declarat Viktor Orban.

Liderul Ungariei i-a acuzat pe adepţii democraţiei liberale care critică Guvernul de la Budapesta că „recurg la ură”, nu la argumente. Viktor Orban a precizat că Ungaria a optat pentru menţinerea sistemului economiei de piaţă şi a instituţiilor democratice, dar a schimbat structurile sociale. „Cu alte cuvinte, am spus «da» democraţiei, şi «nu» liberalismului”, a subliniat Orban.

Articol preluat de la Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale