Palestinienii salută decizia justiţiei europene privind etichetarea ‘coloniilor israeliene’

Palestinienii salută decizia justiţiei europene privind etichetarea ‘coloniilor israeliene’

Organizaţia pentru Eliberarea Palestinei (OEP) a salutat marţi decizia justiţiei europene potrivit căreia produsele alimentare originare din teritoriile ocupate de Israel trebuie etichetate ca provenind din „coloniile israeliene”, informează France Presse, potrivit agerpres.

„Salutăm decizia Curţii Europene de Justiţie şi solicităm tuturor ţărilor europene să pună în aplicare această obligaţie legală şi politică”, a declarat secretarul general al OEP, Saeb Erekat, citat într-un comunicat.

„Nu dorim numai ca aceste produse să fie identificate doar ca provenind din coloniile ilegale, ci ca ele să fie interzise pe pieţele internaţionale”, a adăugat Erekat.

Colonizarea de către Israel a Cisiordaniei ocupate şi a Ierusalimului de Est anexat a continuat sub toate guvernele israeliene din 1967, dar s-a intensificat după venirea la Casa Albă a lui Donald Trump, aliat-cheie al prim-ministrului israelian, aminteşte AFP.

Peste 600.000 de colonişti israelieni sunt acum instalaţi în Ierusalimul de Est şi Cisiordania, unde trăiesc în total aproximativ trei milioane de palestinieni. Aceste aşezări nu au „niciun fundament juridic” şi constituie o „încălcare flagrantă a dreptului internaţional” potrivit Rezoluţiei 2334 a Consiliului de Securitate al ONU.

OEP a cerut de asemenea marţi comisarului ONU pentru drepturile omului, Michelle Bachelet, să publice „lista companiilor” care operează în coloniile israeliene.

Ministerul Afacerilor Externe israelian a declarat că va reacţiona mai târziu în cursul zilei la decizia Curţii Europene de Justiţie.

Articol preluat de la Stiri Crestine | Info Crestin | Actualitate Crestina Online

Comentarii

Versetul Zilei

Copilașilor, să nu iubim cu vorba, nici cu limba, ci cu fapta și cu adevărul.

Articole Recente

Urmăreștene

Video

Alte Materiale